Zet jouw kind niet op dieet bij een te hoog gewicht

Kleine aanpassingen in de leefstijl van jouw kind zorgen voor grootse resultaten, zonder dat een dieet nodig is. 

Echt waar; het zijn juist die kleine aanpassingen die het grote verschil maken.

Wanneer je merkt dat het gewicht van jouw kind snel stijgt, zet hem of haar dan absoluut niet op een dieet

Een dieet zal ervoor zorgen dat jouw kind belangrijke voedingsstoffen tekort gaat komen, die juist zo hard nodig zijn om gezond op te kunnen groeien.

Een dieet is alles behalve effectief om gezondheidsproblemen aan te pakken. Diëten richten zich vaak op tijdelijke veranderingen in voedselinname, wat niet alleen onrealistisch is voor kinderen, maar ook schadelijk kan zijn voor hun groei en ontwikkeling.

Daarnaast zal een dieet of het verbieden van bepaalde producten voor een kind mentaal belastend zijn en kan het ook leiden tot negatieve gevoelens ten opzichte van voedsel. Dit zorgt voor een slechtere relatie met voeding. En dit wil je écht voorkomen.

De afgelopen jaren heb ik al honderden kinderen mogen begeleiden naar een gezonder gewicht en met deze resultaten wil ik je laten weten dat het gewoon tijd nodig heeft.

Focus je op het stimuleren van een gezonde levensstijl door regelmatige beweging en het eten van voeding die rijk is aan voedingsstoffen en vezels. Het gaat niet om het beperken van bepaalde voedingsmiddelen, maar om het maken van gezonde keuzes en het aanmoedigen van gezonde eetgewoonten.

Wil je aan de slag met mij als kinderdiëtist?


Doe dan mee met mijn Flink Gezond programma. Dan stellen we een voedingsplan op dat past bij de behoeften en smaken jouw kind, terwijl we ook rekening houden met eventuele gezondheidsproblemen. 

Dit helpt niet alleen om die problemen aan te pakken, maar ook om een positieve houding naar voedsel te ontwikkelen en weer een gezonde relatie met eten op te bouwen.

Bij kinderen in de groei wordt gestreefd naar het stabiel krijgen van het gewicht na één jaar begeleiding, tenzij dat tijdens de groeispurt van het kind onhaalbaar is. Dit is de reden dat je een jaar lang toegang krijgt tot het Flink Gezond programma en mij als stok achter de deur hebt.

Voor meer informatie over het programma, klik dan hier

Bedankt voor het lezen en tot de volgende!

Groetjes, Dominique
Kinderdiëtist

Alles over gezonde voeding? Volg @dietistdominique op Instagram.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *