Suikerklontjes dranken

Wat kan ik mijn kind het beste te drinken, naast water als ik in een restaurant ben?

Een van de vragen die ik onlangs via mijn DM ontving was: “Wat kan ik mijn kind het beste te drinken geven in een restaurant, naast water, waar niet teveel suikers in zitten?”

Het is natuurlijk helemaal niet erg om af en toe een frisdrank of een sapje aan jouw kind te geven. Zeker als het heel gewoon is om thuis water of thee te drinken en wanneer ergens heen gaan, dat er dan wat anders gedronken mag worden.

Maar als je ook buitenhuis of de suikers wilt letten, wat kan je dan het beste kiezen in een restaurant of op het terras?
Om een antwoord te vinden op deze vraag, besloot ik op onderzoek uit te gaan en menukaarten van verschillende restaurants te bekijken.

Hier is een overzicht van de drankjes en de suikerklontjes, zodat je zelf goed het verschil kunt zien!

Naast deze dranken vond ik op bijna elke menukaart ook wel een glaasje melk. Veel restaurants bieden halfvolle melk of een plantaardig alternatief, zoals sojadrink aan. Dit is ook zeker een goede keuze voor jouw zoon of dochter, als hij/zij hier trek in heeft!

Hopelijk helpt dit je om een keuze te maken wanneer jullie op pad zijn!

Wil je nou meer inzicht krijgen in hoeveel suikers er in producten zitten? Dan is mijn boek: ‘Rustig aan, Zoetekauw’ misschien wel iets voor jou! Je vindt hem hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *