Rustig aan, zoetekauw

Het suiker boek: Rustig aan, zoetekauw

In dit suikerboek gaan jij en jouw kind wijzer worden over suiker. Het boek is absoluut niet bedoeld om jullie bang te maken voor suikers, maar ik wil jullie graag wat bewuster maken over suikers.

Ik neem jullie mee op onze reis door de wereld van suikers.

Onderweg leren jullie alles over toegevoegde suikers, de juiste suikers, helemaal niet zo suikervrij en wat de gevolgen zijn van die dagelijkse suikerboost. Maar ook geef ik je handvaten voor een goede balans en om de juiste keuzes te maken in het suikergebruik van jouw kind. Na het lezen van dit boek zijn jij en je kind super suikerwijs en zoet genoeg zonder al die extra suikers.

“Wat een goed inzichtelijk boek! Zonder je bang te maken voor suikers, laat Dominique de effecten van suikers zien en waarom het belangrijk is om bewuste keuzes te maken. Erg inzichtelijk met de plaatjes van producten en de bijbehorende suikerklontjes voor het aangeven van de hoeveelheid suiker. Dit boek gaat zeker helpen om bewustere keuzes te maken voor de suikerinname door onze gezinsleden. Ook voor kinderen goed te lezen, want alles is helder en rustig uitgelegd!”  – Jamie.

Met dit suiker boek leer je:

 • Makkelijk en duidelijk inzicht te krijgen in het suikergebruik van jou en jouw kind;

 • Het grote verschil tussen toegevoegde suikers en suikers die van nature in producten zitten;

 • Alles over het verlangen naar suiker en de impact van suiker op het brein en het lichaam;

 • Alle schuilnamen van suiker en gaan we heel veel suikerklontjes tellen;

 • Wat zoetstoffen zijn en hoe je went aan een minder zoete smaak;

 • Suiker te schrappen en die zoete vriendjes weer te zien als een traktatie;

 • Bewust om te gaan met suiker en te kiezen voor gezonde producten;

 • Een goede balans te creëren in jullie voedingspatroon;

Ik ben Dominique en sinds 2018 is het mijn missie om ouders en kinderen te begeleiden naar een gezonder en dus gelukkiger leven! Een gezond voedingspatroon is hier een groot onderdeel van. Het kan een ware ontdekkingsreis zijn met heel wat uitdagingen onderweg. Ik help jullie graag en maak jullie bewust van wat er precies weggehapt wordt op een dag, wat voor gevolgen dat kan hebben en hoe het allemaal een stuk gezonder kan.

Een gloednieuw boek vol met inzichten over suiker en hoe je bewuster met suiker kan omgaan. 

Voor iedere ouder met jonge kinderen (4-13 jaar) die meer wil leren over een gezond voedingspatroon.

Rustig aan, zoetekauw

Word bewust van je suikerinname
17
 • Nederlands
 • Paperback
 • 69 pagina's
 • Bonus video; etiket lezen
Populair

Rustig aan, zoetekauw

Word bewust van je suikerinname​
9
95
 • Nederlands
 • E-book
 • 69 pagina's
 • BONUS video; etiket lezen
E-book

Wat anderen zeggen over ‘Rustig aan, zoetekauw’ :

“Een prachtig vormgegeven boek met mooie en duidelijke plaatjes ook voor kinderen. De informatie die je deelt is heel helder. Niet de missie om suiker compleet te verbannen maar om er bewust mee om te gaan. Precies zoals ik er ook in sta. Bewustere keuzes maken is makkelijker met dit boek aangezien je visueel maakt hoeveel suikerklontjes ergens in zitten. Mijn algemene indruk is dus heel goed.

Eyeopeners zijn vooral in de verschillende dranken en hun suikers. Ook echt fijn om visueel te zien hoeveel limonade er in een glas zit. Ik maak de limonade veel te zoet! Wat hier thuis meteen gebeurd is dat de kinderen (5&7) begrijpen waarom ik een bepaalde keuze voor hun maak. Hoeveel suikerklontjes ze per dag mogen en waarom 1 snoepje genoeg is. Er werd meteen voor ice tea green gekozen ipv appelsap! “  Carmen, moeder van twee kinderen

” Ik heb je Suikerboek aangeschaft zodat ik bewust word hoeveel suikers nu overal in zitten Het was een eye opener. Ik ben gelijk aanpassingen gaan doen op de betere keuzes die jij benoemt. Ik had verwacht dat mijn kinderen tegen zouden stribbelen maar dat valt reuze mee. Het boek spreekt ook de kinderen aan doordat het zo kleurrijk is en inzichtelijk. Ze komen nu met het boek in hun hand en vertellen wat ze graag willen. Ik beveel het alle ouders aan om dit boek bij je te kopen”  Mvg, Yvonne & kids

”Wat een geweldig boek!


Erg overzichtelijk afgebeeld met suikerklontjes i.p.v. grammen. zo ga je dus sneller een keuze maken voor wat anders te drinken met bijv. minder suikers.


Maar eerlijk ga ik zijn ik had dit echt niet verwacht! Ben zo erg geschrokken van hoeveel suikers er zitten in veel d
ingen die we nog eens nuttigen als ‘gezond’ niet gek dat mijn kids zo bewegelijk zijn en geen minuut kunnen stilzitten als je na een (gezonde) snelle jelle al 7 suikerklontjes binnen heb en na 4 boterhammen met hagelslag 20 klontjes binnen dat nog los van alle drankjes etc. gooi er maar een pakje chocomel bij en je bent al over de 30 klontjes per dag dat is nog maar de helft van wat ze daadwerkelijk op hebben aan het einde van de dag.  Dit boek was echt een eyeopener, wij gaan er echt mee aan de slag!

Ps ik hou dus normaal gesproken echt niet van lezen maar dit was zo interessant…. Een dikke aanrader!”  Sarah

“Leerzaam boek met een vrolijke en zoete uitstraling dat op een leuke en vlotte manier geschreven is. Zonder belerend te zijn geeft Dominique je veel inzichten in het suikergebruik van je kind en van jezelf.


Persoonlijk vind ik de voorbeelden van de hoeveelheden zoete broodbeleg een eye opener. Ongemerkt doe je toch teveel op je eigen boterham of die van je kind. Ook zie je weer eens andere producten dan de producten die je normaal in je winkelwagentje gooit. Nu ik weet hoeveel suiker mijn zoontjes mogen en in welk product hoeveel zit, kan ik makkelijker doseren en andere producten kiezen. Zoveel leuker is het dan als je een keer een suikerrijk toetje kan geven.” Loma, moeder van twee zoons

“Het boek is zo overzichtelijk, en prettig dat het visueel is met plaatjes en de suiker klontjes ernaast. Dit is een echte eye opener. Wij leken kunnen niet goed etiketten lezen, en kost ook veel tijd in de winkel. Ik zelf ben al begonnen met bewuster keuzes maken maar andere ouders kunnen dit zeker ook gaan worden. Verder vind ik het een mooie rustige lay-out.” Angelique, moeder van een dochter 

“Je boek ziet er mooi uit en het geeft veel duidelijkheid. Top hoe inzichtelijk je het hebt gemaakt!

Door de hoeveelheid suiker die kinderen binnen mogen krijgen te vergelijken met suikerklontjes was voor mij een eye opener. Dat ze eigenlijk helemaal niet zoveel mogen en ik denk dat veel kinderen hier flink overheen gaan. Ik zie vaak een poster in het gezondheidscentrum hier hangen waar de hoeveelheid suikerklontjes naast de pakjes staan… De foto’s later in het boek maken dit ook heel overzichtelijk.

Ik ga het boek zeker nog een keer met mijn zoon samen doornemen en samen kijken hoe we betere keuzes kunnen maken. Juist doordat je het voor kinderen zo inzichtelijk hebt gemaakt wordt het voor hen duidelijker en zijn ze denk ik ook meer gemotiveerd om ermee aan de slag te gaan.”
Marjolein, moeder van een zoon

“Ik heb het boek bijna in een keer gelezen. Super interessant. Een aantal dingen was ik me al van bewust, maar ik heb toch nieuwe inzichten opgedaan. De kleuren zijn vrolijk, de tekst niet te lang en ik denk dat het daardoor zowel ouders als kinderen aanspreekt. Met name het inzicht in gedrag/veranderingen van een kind als het veel suiker binnen krijgt. Ik wist wel dat ze druk kunnen worden, maar niet dat het zoveel andere gevolgen nog heeft.

Wat ook echt een grote eye-opener was stond in de reeksen met suikerklontjes ernaast. Dat waren voor mij toch wel de portiegroottes. Ik wist wel globaal dat ik sommige producten kan vervangen, maar ik heb er nooit bij stilgestaan hoeveel impact het heeft om zoet beleg iets minder rijk te smeren of iets minder limonade te gebruiken. Echt een super waardevolle tip. Dit gaat zeker helpen om switches te maken.

Ik denk dat het een heel leuk boekje is om ouders bewust te maken van de impact en invloed van suikers en een begin te maken om meer suikerbewust te leven.”

Natasja, moeder van één kind

Rustig aan, zoetekauw

Word bewust van je suikerinname
17
 • Nederlands
 • Paperback
 • 69 pagina's
 • Bonus video; etiket lezen
Populair

Rustig aan, zoetekauw

Word bewust van je suikerinname​
9
95
 • Nederlands
 • E-book
 • 69 pagina's
 • BONUS video; etiket lezen
E-book