Kinder(di)eetcreatie – Samen werken aan gezonde eetgewoonten

Als kinderdiëtist maak ik veel gebruik van de materialen van kinder(di)eetcreatie.

Met vier verschillende methodes, namelijk voor kritische eters, kinderen met autisme, kinderen met overgewicht en kinderen met poepproblemen, bied ik specifieke begeleiding op maat.

Methode kritische eters:
Met deze vrolijke en interactieve methode stimuleren we kinderen om te leren proeven en gezonde eetgewoonten te ontwikkelen. We verkennen het eetproces, ontdekken wat gezond eten is en werken met sensorische informatie. Specifiek materiaal is beschikbaar voor kinderen met sensorische uitdagingen. Samen met Mr. Snork gaan kinderen op een spannende ontdekkingsreis in de wereld van smaken. Durfals kunnen deelnemen aan het smaaktheater met blind audities, en voor de kleintjes is er de logeerheld-koffer.

Methode eetproblemen bij autisme:
Kinderen met autisme ervaren vaak specifieke uitdagingen rondom eten en drinken, zoals selectiviteit, structuurgevoeligheid en rigide eetpatronen. Met deze methode brengen we de eetproblematiek in beeld en leren we kinderen proeven, de eetsituatie te verhelderen en de planning en organisatie ervan te verbeteren. We verkennen de zintuigen en helpen betekenis te geven aan voeding.

Methode overgewicht:
Met behulp van de karakteristieke figuren Hap & Snap leren kinderen op een laagdrempelige manier over de invloed van thema’s zoals ‘eten en drinken’, ‘gedrag’ en ‘lichaamsbeweging’ op hun gewicht. Het interactieve en speelse karakter van de methode zorgt voor een effectieve en plezierige leerervaring voor de kinderen.

Ben je klaar om samen met Hap & Snap op reis te gaan naar een gezond gewicht? Neem dan nu contact met op en ontdek hoe deze methode jouw kind kan helpen bij het bereiken van een gezonde levensstijl. Deze methode word ook gebruikt in het programma Flink Gezond

Methode poepproblemen:
Veel kinderen hebben problemen met hun stoelgang, zoals buikpijn, verstopping, diarree of het ophouden van ontlasting. Met deze methode bieden we uitleg over vezels, vet en vocht, de rol van voeding bij poepproblemen, het stimuleren en eten van vezelrijke producten, en werken we aan gezonde eetgewoonten. Beloningskaarten kunnen hierbij ondersteuning bieden.

Als je interesse hebt om samen aan de slag te gaan met een van deze methodes, neem dan gerust contact met mij op. Samen zorgen we ervoor dat jouw kind gezonde eetgewoonten ontwikkelt en zich optimaal kan ontwikkelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *