Help! mijn kind is te zwaar

E-book: Help! Mijn kind is te zwaar.

In dit e-book neem ik je mee op een ontdekkingsreis naar een gezondere toekomst voor jouw kind.

Ik deel mijn ervaringen en geef 10 praktische tips die je vandaag nog kunt toepassen.

Waarom blijft het gewicht van je kind stijgen? En belangrijker nog, wat kun je nu al doen om dit te veranderen?

We duiken in de wereld van gezonde voeding en beweging, maar ik laat ook zien dat dit slechts een deel is van een gezonde levensstijl.

Samen bekijken we kleine aanpassingen in je dagelijkse routine die een groot verschil kunnen maken. Maar we gaan verder dan dat.

We kijken naar het zelfbeeld van jouw kind en hoe jij als ouder kunt bijdragen aan een gezonde en gelukkige toekomst.

Dit e-book is geen waarschuwing, maar een bewustmakingsreis.

Na het lezen heb je de eerste basis kennis die je nodig hebt om meer inzicht te krijgen in het stijgende gewicht van jouw kind. 

Ik vond dat overzicht van wat de kinderen binnen ´moeten´ krijgen fijn om te hebben. In mijn beleving eet mijn dochter veel te veel ongezonde dingen, maar het lukt mij niet ze gezond te laten eten. Met deze nieuwe inzichten hoop ik de eerste stappen te kunnen maken”  – Inge.

Met e-book leer je:

 • Wanneer jouw kind te zwaar is;

 • Wat de oorzaken van het overgewicht kunnen zijn;

 • Welke gevolgen er zijn, als het blijft stijgen;

 • Hoe een basis gezond voedingspatroon eruit ziet;

 • Hoe je om kunt gaan met het constante honger gevoel van jouw kind;

 • 10 praktische tips waar je vandaag al mee kunt starten, om te werken naar een gezonder gewicht;

 • Een goede balans te creëren in jullie voedingspatroon;

Ik ben Dominique,  kinderdiëtist en kindercoach, gespecialiseerd in overgewicht en obesitas bij kinderen.

Sinds 2018 heb ik al meer dan 500 kinderen geholpen naar een gezonder gewicht. En ik ben er trots op dat ik samenwerk met JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) in Zwijndrecht en Schiedam!

Een gloednieuw boek vol met inzichten over overgewicht bij kinderen tussen de 6 en 12 jaar. . 

Voor iedere ouder die meer wil leren en zijn kind wilt helpen naar een gezonder gewicht, zonder dieet. 

Help! Mijn kind is te zwaar

9
95
 • Nederlands
 • E-book
 • 52 pagina's
E-book

Wat anderen zeggen :

‘Voor mijzelf is het even weer met de neus p de feiten worden gedrukt. Zodat ik even weer samen met haar (en ook mijn zoon van 14) er wat beter op gaat letten. Vooral mijn dochter weer wat meer bewegen. Misschien beter schemaatje maken. “  Miranda

” Ik heb je Suikerboek aangeschaft zodat ik bewust word hoeveel suikers nu overal in zitten Het was een eye opener. Ik ben gelijk aanpassingen gaan doen op de betere keuzes die jij benoemt. Ik had verwacht dat mijn kinderen tegen zouden stribbelen maar dat valt reuze mee. Het boek spreekt ook de kinderen aan doordat het zo kleurrijk is en inzichtelijk. Ze komen nu met het boek in hun hand en vertellen wat ze graag willen. Ik beveel het alle ouders aan om dit boek bij je te kopen”  Mvg, Yvonne & kids

”Wat een geweldig boek!


Erg overzichtelijk afgebeeld met suikerklontjes i.p.v. grammen. zo ga je dus sneller een keuze maken voor wat anders te drinken met bijv. minder suikers.


Maar eerlijk ga ik zijn ik had dit echt niet verwacht! Ben zo erg geschrokken van hoeveel suikers er zitten in veel d
ingen die we nog eens nuttigen als ‘gezond’ niet gek dat mijn kids zo bewegelijk zijn en geen minuut kunnen stilzitten als je na een (gezonde) snelle jelle al 7 suikerklontjes binnen heb en na 4 boterhammen met hagelslag 20 klontjes binnen dat nog los van alle drankjes etc. gooi er maar een pakje chocomel bij en je bent al over de 30 klontjes per dag dat is nog maar de helft van wat ze daadwerkelijk op hebben aan het einde van de dag.  Dit boek was echt een eyeopener, wij gaan er echt mee aan de slag!

Ps ik hou dus normaal gesproken echt niet van lezen maar dit was zo interessant…. Een dikke aanrader!”  Sarah

“Leerzaam boek met een vrolijke en zoete uitstraling dat op een leuke en vlotte manier geschreven is. Zonder belerend te zijn geeft Dominique je veel inzichten in het suikergebruik van je kind en van jezelf.


Persoonlijk vind ik de voorbeelden van de hoeveelheden zoete broodbeleg een eye opener. Ongemerkt doe je toch teveel op je eigen boterham of die van je kind. Ook zie je weer eens andere producten dan de producten die je normaal in je winkelwagentje gooit. Nu ik weet hoeveel suiker mijn zoontjes mogen en in welk product hoeveel zit, kan ik makkelijker doseren en andere producten kiezen. Zoveel leuker is het dan als je een keer een suikerrijk toetje kan geven.” Loma, moeder van twee zoons

“Het boek is zo overzichtelijk, en prettig dat het visueel is met plaatjes en de suiker klontjes ernaast. Dit is een echte eye opener. Wij leken kunnen niet goed etiketten lezen, en kost ook veel tijd in de winkel. Ik zelf ben al begonnen met bewuster keuzes maken maar andere ouders kunnen dit zeker ook gaan worden. Verder vind ik het een mooie rustige lay-out.” Angelique, moeder van een dochter 

“Je boek ziet er mooi uit en het geeft veel duidelijkheid. Top hoe inzichtelijk je het hebt gemaakt!

Door de hoeveelheid suiker die kinderen binnen mogen krijgen te vergelijken met suikerklontjes was voor mij een eye opener. Dat ze eigenlijk helemaal niet zoveel mogen en ik denk dat veel kinderen hier flink overheen gaan. Ik zie vaak een poster in het gezondheidscentrum hier hangen waar de hoeveelheid suikerklontjes naast de pakjes staan… De foto’s later in het boek maken dit ook heel overzichtelijk.

Ik ga het boek zeker nog een keer met mijn zoon samen doornemen en samen kijken hoe we betere keuzes kunnen maken. Juist doordat je het voor kinderen zo inzichtelijk hebt gemaakt wordt het voor hen duidelijker en zijn ze denk ik ook meer gemotiveerd om ermee aan de slag te gaan.”
Marjolein, moeder van een zoon

“Ik heb het boek bijna in een keer gelezen. Super interessant. Een aantal dingen was ik me al van bewust, maar ik heb toch nieuwe inzichten opgedaan. De kleuren zijn vrolijk, de tekst niet te lang en ik denk dat het daardoor zowel ouders als kinderen aanspreekt. Met name het inzicht in gedrag/veranderingen van een kind als het veel suiker binnen krijgt. Ik wist wel dat ze druk kunnen worden, maar niet dat het zoveel andere gevolgen nog heeft.

Wat ook echt een grote eye-opener was stond in de reeksen met suikerklontjes ernaast. Dat waren voor mij toch wel de portiegroottes. Ik wist wel globaal dat ik sommige producten kan vervangen, maar ik heb er nooit bij stilgestaan hoeveel impact het heeft om zoet beleg iets minder rijk te smeren of iets minder limonade te gebruiken. Echt een super waardevolle tip. Dit gaat zeker helpen om switches te maken.

Ik denk dat het een heel leuk boekje is om ouders bewust te maken van de impact en invloed van suikers en een begin te maken om meer suikerbewust te leven.”

Natasja, moeder van één kind

Help! Mijn kind is te zwaar

9
95
 • Nederlands
 • E-book
 • 52 pagina's
E-book